中国教育在线 中国教育网 加入收藏 设为首页

SAT数学Problem Solving练习题(一)

http://en.jybest.cn  智课网    2016-05-19    

 

  特别提醒:科学填报志愿比取得好成绩更加重要。考试结束了,尽快估分选大学、确定志愿吧。请点击这里,帮你解决!

  今天为大家准备了“SAT数学Problem Solving练习题(一)”, 供各位备考SAT的考生们参考使用,来提高自己的托福成绩!

  Question #1: If a · b = 18 and a / b = 2, a > 0, b > 0 then:

  (a) a = 18 and b = 1

  (b) a = 9 and b = 2

  (c) a = 18 and b = 9

  (d) a = 6 and b = 3

  (e) a = 6 and b = 6

  Answer: a / b = 2

  a = 2·b.

  a·b = (2· b)· b

  a·b = 2· b 2.

  2· b 2 = 18

  b 2 = 9,

  b = 3 because b > 0,

  a = 2· b

  a = 6.

  Question #2: The ratio of the radii of two circles is r1/r2 = 6. What is the ratio of the perimeters P1/P2 and the ratio of the areas of the two circles A1/A2?

  (a) perimeter ratio = 1/6, area ratio = 36

  (b) perimeter ratio = 36, area ratio = 6

  (c) perimeter ratio = 6, area ratio = 36

  (d) perimeter ratio = 1/8, area ratio = 8

  (e) perimeter ratio = 1/6, area ratio = 6

  Answer: r1 / r2 = 6;

  Perimeter1 / Perimeter2 = (2· ?· r1)/(2· ?· r2) = r1/ r2 = 6

  Area1 / Area2 = (?· r12)/ (?· r22) = r12 / r22 = 36

  Question #3: What value x satisfies both 1/x < 1/7 and x 2 > 16?

  (a) x = 1

  (b) x = -5

  (c) x = -1

  (d) x = 7

  (e) x = 6

  Answer: x 2> 16 means (x - 4)· (x + 4) > 0.

  x can be lower than -4 or higher than 4.

  1/x < 1/7; (7-x) / 7x < 0.

  x can be lower than 0 or higher than 7.

  In conclusion, x can be lower than -4 or higher than 7. The only correct answer is x = -5.

  Question #4: A lottery sells 1000 tickets and there is only one winning number. 200 New Jersey residents buy 2 tickets each, 300 New York

  residents buy 1 ticket each and the rest are sold in Connecticut. What is the probability that the wining ticket was bought in New Jersey?

  (a) 3/5

  (b) 1/2

  (c) 2/5

  (d) 1/5

  (e) 4/5

  Answer: There are 400 tickets sold in New Jersey out of a total of 1000, so the probability will be 400/1000 = 2/5.

  Question #5: Celsius degrees can be transformed in Fahrenheit degrees by using the formula : °C=(5/9)· (°F-32). What is x, if x degrees Celsius is equal to x degrees Fahrenheit?

  (a) 40

  (b) -40

  (c) -20

  (d) 20

  (e) -30

  Answer: x = (5/9)· (x - 32).

  9·x = 5·(x - 32).

  In conclusion, x = -40C = -40F

  Question #6: In the (x,y) plane, what is the equation of the line that passes through the points (0,5) and (4,0)?

  (a) y = (5/4) · x + 4

  (b) y = (4/5) · x - 4

  (c) y = (4/5) · x + 4

  (d) y = -(5/4) · x + 5

  (e) y = (5/4) · x + 5

  Answer: The equation of a line is y = m · x + n

  First point, x = 0, y = 5, results in 5 = n

  Second point: x = 4, y = 0, means 0 = m · 4 + n, or m = -n/4 or m= -5/4.

  In conclusion, y = -(5/4) · x + 5 is the correct answer.

  Question #7: A square with the side equal to square root of 2 is inscribed in a circle. What is the area outside the square that is inside the circle?

  (a) ? + 1

  (b) ? - 1

  (c) ? - 2

  (d) ?

  (e) ? + 2

  Answer: The diagonal of the square is √2 · √2 = (√ 2)2 = 2. This is also the diameter of the circle.

  The area outside the square and inside the circle is:

  Areacircle - Areasquare = ? · 22/4 - 2 = ? - 2

  Question #8: What is the value of (x + 2y) 2 if x 2 + 4 · y 2 = 2 and x · y = 3

  (a) 13

  (b) 14

  (c) 16

  (d) 18

  (e) 22

  Answer: (x + 2y) 2 = x 2 + 4 · y 2 + 4 · x · y = 2 + 12 = 14

  Question #9: What is the value of the median of an equilateral triangle with all sides equal to 5?

  (a) (5/2) · √3

  (b) 5 · √3

  (c) (5/2) · 3-3

  (d) 5/2

  (e) 5

  Answer: The median divides the equilateral triangle in two right triangles. Conform to the Pythagorean theorem, wherein the sum of the squares of the two legs is equal to the square of the hypotenuse,

  m2 + (5/2)2= 52

  m2 = 52 - (5/2)2 = 52 - 52/4 = (3/4) · 52

  m = (5/2) · √3.

  Question #10: A parameter is measured during a scientific experiment and the results are -12, 4, -8, 10, 2, 2, 0, -4 and 2. The median and the average of these numbers are:

  (a) median = 0, average = -4/9

  (b) median = 0, average = 4/9

  (c) median = 2, average = -4/9

  (d) median = 2, average = 4/9

  (e) median = 2, average = 2/9

  Answer: You must arrange the numbers in order: -12, -8, -4, 0, 2, 2, 2, 4, and 10.

  The median will be number in the middle of the row, that is 2.

  The average will be (-12-8-4+0+2+2+2+4+10)/9 = -4/9.

如有相关问题,可拨打免费咨询热线:400-009-6626 或

考试培训小助手

本科留学qq:436560382

研究生留学qq:437946603

免责声明:

① 凡本站注明“稿件来源:中国教育在线”的所有文字、图片和音视频稿件,版权均属本网所有,任何媒体、网站或个人未经本网协议授权不得转载、链接、转贴或以其他方式复制发表。已经本站协议授权的媒体、网站,在下载使用时必须注明“稿件来源:中国教育在线”,违者本站将依法追究责任。

② 本站注明稿件来源为其他媒体的文/图等稿件均为转载稿,本站转载出于非商业性的教育和科研之目的,并不意味着赞同其观点或证实其内容的真实性。如转载稿涉及版权等问题,请作者在两周内速来电或来函联系。

外语电子周刊

推荐阅读
eol.cn简介 | 联系方式 | 网站声明 | 招聘信息 | 京ICP证140769号 | 京ICP备12045350号 | 京网文[2014]2106-306号 | 京公网安备 11010802020236号
版权所有 赛尔互联(北京)教育科技有限公司 CERNET Corporation
Mail to: webmaster@cernet.com