中国教育在线 中国教育网 加入收藏 设为首页

2012学位英语考试模拟题(四)

http://en.eol.cn  来源:  作者:外语教育网  2012-03-27    

 

  特别提醒:科学填报志愿比取得好成绩更加重要。考试结束了,尽快估分选大学、确定志愿吧。请点击这里,帮你解决!

  一、阅读理解:

  (一)

  Most people have had a dog or wanted one as their companion at some time in their lives. If you are thing of buying a dog, however, you should first decide what sort of companion you need and whether the dog is likely to be happy in the surroundings you can provide. Specialists‘ advice is useful to help you choose the most suitable kind of dog. But in part the decision depends on common sense. Different dogs were originally developed to perform specific tasks. So, if you want a dog to protect you or your house, for example, you should choose the one that has the right size and characteristics. You must also be ready to devote a great deal of time to training the dog when it is young and give it the exercise it needs through out its life, unless you live in the countryside and can let it run freely. Dogs are demanding pets. Cats love the house and so are satisfactory with their place where it is secure, but a dog is loyal to its master and consequently wants him to show proof of his affection. The best time to buy a baby dog is when it is between 6 and 8 weeks old so that it can transfer its love from its mother to its master. If baby dogs have not established a relationship with the human being until they are over three months old, their strong relationship will always be with dogs. They are likely to be shy when they are brought out into the world to become good pets.

  1. Which of the following is Not true according to the passage?

  A. You can always get help from the specialists.

  B. It is common sense that is the most important when choosing a dog.

  C. You should decide what kind of dog you want.

  D. Size and characteristics of the dogs should be considered too.

  2. What is mentioned as a consideration in buying a dog?

  A. The color of the dog.

  B. The price of the dog.

  C. Whether the dog will fit the environment.

  D. Whether the dog will get along with the other pets in the house.

  3. Why does the writer say a dog is a more demanding pet than a car?

  A. It must be trained so that it won‘t bite.

  B. It demands more food and space.

  C. It needs more love and care.

  D. It must be looked after carefully.

  4. Why is it advised to buy a baby dog under three months old?

  A. It‘s easier to buy a baby dog under three months old.

  B. They are less likely to be shy with human beings.

  C. They are less likely to run away.

  D. It‘s esier for them to form a relationship with their masters.

  5. The word “affection”(Line 11) means _____ .

  A. love         B. effect       C. tie                 D. relationship

  难点:

  1. Be likely to do sth:  可能干某事。也可用It is likely that……

  2. devote……to:  to 在这里是介词,其后要接名词或相当于名词的词或词组。如:She devotes herself to teaching children.

  3. demanding:  需要关爱和照顾的。

  答案:

  1. B

  考点:这是一道判断理解题,可用排除法。

  解析:从文章第二、三、五句话,我们可知,A、C、D都符合原文的说法。B说的是“在挑选狗的时候,常识性的东西最重要”。而原文第四句话却说“但是,部分决定取决于常识”,并非是最要的。所以B不符合原文,是正确的答案。

  2. C

  考点:这是一道细节题,可用排除法。

  解析:文章建议在挑选狗时,应该考虑狗的大小,性格,是否能适应主人提供的环境,而并未提到A:狗的颜色,B:狗的性格,D:是否可以与家里其他宠物融洽相处。所以D正确。

  3. C

  考点:这是一道理解题。

  解析:从这句话:a dog is loyal to master and consequently wants him to show proof of his affection. 我们可知,狗比猫更需用爱护和照顾。所以,C是正确答案。

  4. D

  考点:这是一道理解题。

  解析:本题问的是为什么建议在狗小于三个月时购买?原文说“狗在6周到8周大的时候,可以将它的感情从它母亲转到主人身上。如果狗在三个多月大时还不能与人产生感情,那么,他们的感情将永远是与狗一起了。他们很可能过于害羞而不能成为好的宠物。”所以:D这样更容易使狗与它的主人建立感情,是答案。

  5. A

  考点:这是一道词汇题。

  解析:affection在这里是喜爱的意思。所以A是正确的答案。

如有相关问题,可拨打免费咨询热线:010-58443520

考试培训小助手

本科留学qq:436560382

研究生留学qq:437946603

免责声明:

① 凡本站注明“稿件来源:中国教育在线”的所有文字、图片和音视频稿件,版权均属本网所有,任何媒体、网站或个人未经本网协议授权不得转载、链接、转贴或以其他方式复制发表。已经本站协议授权的媒体、网站,在下载使用时必须注明“稿件来源:中国教育在线”,违者本站将依法追究责任。

② 本站注明稿件来源为其他媒体的文/图等稿件均为转载稿,本站转载出于非商业性的教育和科研之目的,并不意味着赞同其观点或证实其内容的真实性。如转载稿涉及版权等问题,请作者在两周内速来电或来函联系。

外语电子周刊

推荐阅读
eol.cn简介 | 联系方式 | 网站声明 | 招聘信息 | 京ICP证140769号 | 京ICP备12045350号 | 京网文[2014]2106-306号 | 京公网安备 11010802020236号
版权所有 赛尔互联(北京)教育科技有限公司 CERNET Corporation
Mail to: webmaster@cernet.com