中国教育在线 中国教育网 加入收藏 设为首页
搜索

2017年6月大学英语四级答案及解析第一套

http://en.jybest.cn  新东方在线    2017-06-19    

 

  特别提醒:科学填报志愿比取得好成绩更加重要。考试结束了,尽快估分选大学、确定志愿吧。请点击这里,帮你解决!

  Part I Writing

  Computer for Sale

  As I am about to graduate and leave the campus, I am going to sell my personal laptop at a low price.

  It is a Lenovo ThinkPad that I bought in June, 2015. It is not big, but very functional. It has a four-core CPU, an independent display card of 2G, a hard disk of 500G and a screen of 15.6 inches.

  For the last two years, the laptop has served as my faithful aid and helped me finish most of my assignments and my thesis. There has appeared no fault in the process. I owe so much to it. But as my workplace has already offered me a more advanced working laptop, I find there is no necessity for me to have two. And I know that there must be some of my schoolmates who are more in need of the ThinkPad. Therefore, I determined to sell it.

  I bought the laptop as the price of 3500 yuan. Now I will sell it at 1500 yuan or less. Anyone interested can contact me via email, and my mailbox is ***@sina.com.

  这次的四级作文属于应用文,是近年来不多见的题型。这是近五年第二次考到应用文。第一次是去年6月的感谢信。但这一次考的是出售个人物品的广告,基本上算告示。比较突出的注意事项就是需要有标题。当然,不写标题也不会影响很多分数,主要还是看正文的语言质量。难点在于,对于笔记本电脑应该有一定的硬件方面的了解,有一些专业的词需要会说。而且,更重要的是应该能够发挥合理想象,说出除了电脑本身之外的一些内容。而且这提示我们以后也应该注重四六级考察应用文的可能。欢迎关注新东方四六级考试微博平台,及时获取解析资讯。

  Part II Listening Comprehension

  Section A News Report

  News Report One

  One of Google's self-driving cars crashed into a bus in California last month. There were no injuries. It is not the first time one of Google's famed self-driving cars has been involved in a crash, but it may be the first time it has caused one. On February 14th the self-driving car, traveling at 2mph (3km/h), pulled out in front of a public bus going 15mph (24km/h). The man in the Google vehicle reported that he assumed the bus would slow down to let the car out, and so he did not switch to the manual mode. In a statement, Google said: "We clearly bear some responsibility, because if our car hadn't moved, there wouldn't have been a crash." That said, our test driver believed the bus was going to slow or stop to allow us to merge into the traffic, and that there would be sufficient space to do that." The company's self-driving cars have done well over a million miles across various states in the US, and until now have only reported minor accidents.

  1. A) The man in the car was absent-minded.

  B) The test driver made a wrong judgement

  C) The self-driving system was faulty

  D) The car was moving at a fast speed

  Q1: According to Google, what was the cause of the accident?

  解析:根据新闻第一句话,这篇新闻主要报道的是谷歌无人自动驾驶汽车与一辆公交车发生 碰撞这一事故。根据原文 “The man in the Google vehicle reported that he assumed the bus would slow down to let the car out, and so he did not switch to the manual mode.” 选项B是正确选项,是对原文的同义替换,题目较难。

  2. A) They have done better than conventional cars.

  B) They have caused several severe crashes

  C) They have posed a threat to other drivers

  D) They have generally done quite well.

  Q2: How have Google’s self-driving cars performed so far?

  解析:根据原文 “The company's self-driving cars have done well over a million miles across various states in the US, and until now have only reported minor accidents.” 选项D是对原文的同义替换。题目相对较难。

  News Report Two

  Thousands of bees left a town after landing on the back of a car when their queen got stuck in its boot. Tom Moses who works at a nearby national park, noticed a “brown patch” on the back of the car after the owner parked it to do some shopping. When he looked closer he realized it was a huge group of bees. Moses said: “I have never seen that many bees in one spot. It was very unusual. They were very close together and there was a lot of noise and movements, it was interesting to see such a strange sight. But there were a lot of people around and I was a bit worried about the bees and the people stopping to look. I thought that someone might do something stupid. Moses called two local bees specialists who helped removed the bees by attracting them into a box. Moses spent three hours looking after the bees and was stung five times, he said, “my stings are a bit painful but I am pleased that all worked out and I could help, people need to realize that bees are valuable and they should be looked after.”

  3. A) He works at a national park

  B) He is a queen been specialist

  C) He removed the beyond from the boot

  D) He drove the bees away from his car

  Q3. What do we learn about Tom Moses?

  解析:根据选项特点:男He开头的选项,着重听男He信息即可,根据原文 “He works at a nearby national park and noticed a brown patch on the back of the car after the owner parked it to do some shopping.” 因此答案选A, 原文重现,题目较简单。

  4. A) They were looking after the queen

  B) They were making a lot of noise

  C) They were looking for a new box to live in

  D) They were dancing in a unique way

  Q4. What do we know about the bees on the back of the car?

  解析:根据原文 “It was very unusual. They were very close together and there was a lot of noise and movements, it was interesting to see such a strange sight.” 选项B, 是对原文的同义改写,a lot of noise是原文重现,题目叫简单。

  News report Three

  A new species of snake has been discovered on a remote island in the Bahamas. Scientists identified 20 of the one meter-long snakes during two trips to the Caribbean islands. The second trip was made in October last year. One of the creatures made a dramatic appearance by moving on to the head of the team leader as he slept. The snake has been named Silver Boa because it’s sliver colored and the first specimen found was climbing a silver palm tree. The team was led by Dr. Graham Reynolds, from Harvard University, the scientist confirmed the snake was a previously unknown species after conducting a genetic analysis of tissue samples. Commenting on the find, snake expert Robert Henderson from the Museum of Natural History, said: “Worldwide new species of frogs are being discovered and described quite regularity. New species of snakes, however, are much rarer.

  5. A) The discovery of a new species of snake

  B) The second trip to a small remote island

  C) The finding of 2 new species of frog

  D) The latest test on rare animal species

  Q5. What is the news report mainly about?

  解析:根据题文同序原则,在新闻开头部分直接提到 “A new species of snake has been discovered on a remote island in the Bahamas.” 选项A几乎是原文重现,题目相对简单。

  6. A) A poisonous snake attacked him on his field trip

  B) He discovered a rare fog on a deserted

  C) A snake crawled onto his head in his sleep

  D) He fell from a tall palm tree by accident

  Q6. What do we learn about the scientific team leader?

  解析:根据选项特点,在文中要捕获的信息是snake和He,根据原文 “One of the creatures made a dramatic appearance by moving on to the head of the team leader as he slept.” 选项C是对原文的同义改写,同时the head of… slept是原文重现,题目相对简单。

  7. A) From its genes

  B) From its length

  C) From its origin

  D) From its colour

  Q7. How did the newly discovered creature get its name?

  解析:根据新闻的结构,题目中提到的 “its”与snake相关,根据原文 “The snake has been named Silver Boa because it’s sliver colored and the first specimen found was climbing a silver palm tree.” 选项D为正确选项,题目相对简单。

  总结:新闻部分题的设置还是同去年的一样,5道相对简单的题,2道相对难的题。

如有相关问题,可拨打免费咨询热线:010-58443520

考试培训小助手

本科留学qq:436560382

研究生留学qq:437946603

免责声明:

① 凡本站注明“稿件来源:中国教育在线”的所有文字、图片和音视频稿件,版权均属本网所有,任何媒体、网站或个人未经本网协议授权不得转载、链接、转贴或以其他方式复制发表。已经本站协议授权的媒体、网站,在下载使用时必须注明“稿件来源:中国教育在线”,违者本站将依法追究责任。

② 本站注明稿件来源为其他媒体的文/图等稿件均为转载稿,本站转载出于非商业性的教育和科研之目的,并不意味着赞同其观点或证实其内容的真实性。如转载稿涉及版权等问题,请作者在两周内速来电或来函联系。

外语电子周刊

推荐阅读
eol.cn简介 | 联系方式 | 网站声明 | 招聘信息 | 京ICP证140769号 | 京ICP备12045350号 | 京网文[2014]2106-306号 | 京公网安备 11010802020236号
版权所有 赛尔互联(北京)教育科技有限公司 CERNET Corporation
Mail to: webmaster@cernet.com