中国教育在线 中国教育网 加入收藏 设为首页

GMAT逻辑解题技巧

http://en.eol.cn  来源:  作者:网络  2012-11-12    

 

  特别提醒:科学填报志愿比取得好成绩更加重要。考试结束了,尽快估分选大学、确定志愿吧。请点击这里,帮你解决!

  GMAT逻辑考试的常见题型有哪几类?其对应的解题技巧又有哪些呢?本文将着重对GMAT逻辑考试中的常见题型及解题技巧深入的讲解,希望能够为考生备考GMAT逻辑考试带来帮助。

  TN-16-Q11

  Criminologist: Some legislators advocate mandating a sentence of life in prison for anyone who, having twice served sentences for serious crimes, is subsequently convicted of a third serious crime. These legislators argue that such a policy would reduce crime dramatically, since it would take people with a proven tendency to commit crimes off the streets permanently. What this reasoning overlooks, however, is that people old enough to have served two prison sentences for serious crimes rarely commit more than one subsequent crime. Filling our prisons with such individuals would have exactly the opposite of the desired effect, since it would limit our ability to incarcerate younger criminals, who commit a far greater proportion of serious crimes.

  In the argument as a whole, the two boldfaced portions play which of the following roles?

  先梳理题目:

  (1)一些立法者觉得应该让那些两次犯重罪,随后又犯重罪的罪犯终身监禁,他们认为这样可以显著减少犯罪(第一个黑体部分),因为这可以使那些有犯罪倾向的人永远远离街市。

  (2)这个观点忽略了这样的情况:那些在监狱待了两期重判的家伙已经老得几乎不能再次犯罪,让这些人待在监狱里会削弱监狱收治年轻罪犯的能力,而年轻罪犯犯下重罪的比率要大得多了。

  结论:让那些老得几乎无法犯罪的家伙充斥监狱可能会收到与立法者的期望恰得其反的效果(第二个黑体部分)。

  这里我再标注一下(Statement 原因 结论 标志词):

  Criminologist: Some legislators advocate mandating a sentence of life in prison for anyone who, having twice served sentences for serious crimes, is subsequently convicted of a third serious crime. These legislators argue that such a policy would reduce crime dramatically, since it would take people with a proven tendency to commit crimes off the streets permanently. What this reasoning overlooks, however, is that people old enough to have served two prison sentences for serious crimes rarely commit more than one subsequent crime. Filling our prisons with such individuals would have exactly the opposite of the desired effect, since it would limit our ability to incarcerate younger criminals, who commit a far greater proportion of serious crimes.

  因此,本题的结构是:立法者提出观点---立法者的结论----立法者的理由---作者对立法者的观点提出反对----作者的结论---作者的理由。因此我们很容易得出第一个黑体部分是立法者的结论,也就是这个argument要反对的结论;第二个黑体部分是这个argument的主要结论。将这个逻辑链条梳理出来之后,我们可以发现正确答案为B。

  A. The first is a conclusion that the argument as a whole seeks to refute; the second is a claim that has been advanced in support of that conclusion.

  B. The first is a conclusion that the argument as a whole seeks to refute; the second is the main conclusion of the argument.

  C. The first is the main conclusion of the argument; the second is an objection that has been raised against that conclusion.

  D. The first is the main conclusion of the argument; the second is a prediction made on the basis of that conclusion.

  E. The first is a generalization about the likely effect of a policy under consideration in the argument; the second points out a group of exceptional cases to which that generalization does not apply.

  相关推荐:

  GMAT作文满分神话是怎样练成的?

  GMAT考试考试改革下的新题型如何应对

  名师详解GMAT考试必备的四种技能

  GMAT名师指导:雷人的应试攻略

如有相关问题,可拨打免费咨询热线:010-58443520

考试培训小助手

本科留学qq:436560382

研究生留学qq:437946603

免责声明:

① 凡本站注明“稿件来源:中国教育在线”的所有文字、图片和音视频稿件,版权均属本网所有,任何媒体、网站或个人未经本网协议授权不得转载、链接、转贴或以其他方式复制发表。已经本站协议授权的媒体、网站,在下载使用时必须注明“稿件来源:中国教育在线”,违者本站将依法追究责任。

② 本站注明稿件来源为其他媒体的文/图等稿件均为转载稿,本站转载出于非商业性的教育和科研之目的,并不意味着赞同其观点或证实其内容的真实性。如转载稿涉及版权等问题,请作者在两周内速来电或来函联系。

外语电子周刊

推荐阅读
eol.cn简介 | 联系方式 | 网站声明 | 招聘信息 | 京ICP证140769号 | 京ICP备12045350号 | 京网文[2014]2106-306号 | 京公网安备 11010802020236号
版权所有 赛尔互联(北京)教育科技有限公司 CERNET Corporation
Mail to: webmaster@cernet.com